Peuteropvang
en BSO in
Steenbergen

Spelenderwijs ontdekken, spelen, leren

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Op Gummarus bieden we een warme en veilige omgeving waar uw kind in alle veiligheid kan spelen, ontwikkelen en groeien.

Onze pedagogisch medewerkers volgen het kind, waardoor ze in kunnen spelen op de verschillende behoeftes. Door de warme samenwerking met LPS Gummarus kunnen we kinderen één vloeiende leer- en ontwikkellijn bieden.

Peuteropvang Gummarus

Bij Peuteropvang Gummarus kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar terecht om zich spelenderwijs voor te bereiden op ‘de grote basisschool’. We zingen samen liedjes, maken een puzzel, eten een lekker stukje fruit en spelen met de kleuters van Gummarus op het gezamenlijke plein. Door gebruik te maken van kindvolgsysteem Kijk! kunnen we inspelen op de behoefte van kinderen. Zo kan het zijn dat een kleuter van 3,5 jaar oud al werkjes mag doen met de kleuters. Hier organiseren we speciale ‘oefenmomentjes’ voor. Op deze manier zorgen we voor één vloeiende leer- en ontwikkellijn en ervaart uw kind een warme overdracht van de peuters naar de kleuters.

Puk & Ko

We werken bij peuteropvang Gummarus met het ontwikkelingsstimuleringsprogramma Puk & Ko. In dit totaalprogramma komen de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden aan bod. Puk is het beste maatje van jouw peuter en maakt dagelijks van alles mee. Dit zijn situaties waarin kinderen zich herkennen. Hij moet nog van alles leren en de peuters helpen hem daarbij. Door middel van Puk wordt de brede ontwikkeling van kinderen gestimuleerd.

BSO Zo op Gummarus

Voor buitenschoolse opvang werkt Gummarus samen met Zo Kinderopvang. De grote ruimte van Zo op Gummarus is gezellig ingericht en de kinderen zijn vrij in hun speelkeuze. De één gaat huiswerk maken of knutselen, terwijl de ander een spelletje gaat spelen of gaat tafelvoetballen. Dat mogen ze bij de BSO zelf bepalen.

Wil je meer weten over BSO Zo op Gummarus? Bezoek dan de website.